Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Avrupa Birliği Projeleri ile Sağlıkta Yenilikçi Çözümler Sunacak
Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen projelerle sağlık sektöründe yenilikçi sağlık çözümleri sunmaya devam ediyor.. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Alanında İşbirliği Ortaklıkları kapsamında 2024 yılı 1. Teklif Çağrısı Döneminde sunulan 2023-2-2024-1-TR01-KA220-VET-000245247nolu "Improving Multidisciplinary Management of Polytrauma System and Enhancing Health Professionals Management Skills: Appropriate Patient, Right Hospital, Multidisciplinary Treatment (PolyARM)" adlı proje Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenmeye hak kazandı.
24 ay sürecek olan projenin amacı; multisipliner yaklaşımla hastane öncesi ve hastane bakımını içeren kapsayıcı politravma bakım yönetim sistemi oluşturmak, bu alanda çalışan sağlık personelleri için eğitim modülleri geliştirmektir. Proje yürütücüsü Antalya Eğitim ve Araştırma Hastane Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği Dr. Öğr. Üyesi Melih ÜNAL olup, proje Hastane Ar-Ge Birimi koordinatörlüğünde yürütülecektir. Proje ortakları; Türkiye’den Koç Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği, Alumni Organizasyon Travma Derneği, İspanya’dan Fundacio Parc Tauli Araştırma Merkezi, İtalya’dan Azienda Ospedaliera Ospedale Niguarda Ca' Granda Hastanesidir.
Proje süreçlerini; Koç Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniğinden Prof. Dr. Mehmet Ali Deveci. Alumni Organizasyon Travma Derneğinden Doç. Dr. Yusuf Alper Katı, Fundacio Parc Tauli Araştırma Merkezinden Arianne Becerra Castro, Azienda Ospedaliera Ospedale Niguarda Ca' Granda Hastanesiden Stefano PB Cioffi MD yürüyecektir.
Hastanenin hâlihazırda Koordinatörlüğünü üstlendiği projeler, bölgesel sağlık hizmetlerini iyileştirmenin yanı sıra yenilikçi sağlık çözümleri geliştirmek amacıyla da önemli adımlar atacak nitelikte ve sağlık altyapısını güçlendirmeyi hedefliyor. Projeler, modern teknolojiler ve en iyi uygulama standartlarıyla sağlık alanında uluslararası işbirliğini teşvik etme; hastane personelinin eğitimi ve araştırma kapasitesinin artırılmasına önemli katkılarda bulunacaktır.